dijous, 21 de maig del 2015

Xoriguer cama-roig.


Imatges fetes pel meu amic Sergio Hoces, ahir mateix en un camp pròxim a les basses.


Aquesta setmana a Can Dimoni estem de sort i han arribat un grup de 10 de Xoriguer cama-roig (Falco vespertinus) que han aprofitat les basses i els camps dels voltants per descansar uns dies a bans de continuar la seva migració capa les zones de cria de Euràsia. Ornitòlegs de tota la comarca s'estan apropant a Can Dimoni per observar aquesta espècie tan rara per les nostres contrades.
Aquesta hauria de ser la notícia però com sempre l'intel·ligència humana supera la ficció m'explico. Avui he anat a observar els Xoriguer i fer un tom per les basses que ja tocava i com sempre m'he emportat una desagradable sorpresa s'estan fent actuacions a la zona de Pícnic que no està malament per l'època de l'any a una zona ZEPA, ja que no és la més adequada, però quant passo a donar un tom per la bassa gran, veig una mena de barrera d'observació nova que sembla "el muro de los lamentós" la ignorància dels tècnics que gestiona aquest espai protegit i que hauria de ser més un refugi per les aus, que una zona per divulgar donat l'espai reduït de les bases i l'entorn tan sensible en el que estan.Per aquest menester dintre dels espais Naturals del Delta del Llobregat ja hi han zones adequades.

 

Aquí us deixo una imatge que parla per si sola el fuster que ha fet la pantalla segurament serà content amb el treball ven fet, però calia una pantalla d'aquestes dimensions?, calia gastar els diners que haurà costat totes aquestes instal·lacions en aquest temps de crisis o és que arribem a temps per inaugurar alguna cosa més abans del diumenge.

El problema és el de sempre els tècnics que gestionen aquest espai mai s'han pres el significat una Zona d'especial protecció per les aus seriosament.

Vull demanar que s'aturin les actuacions i que es demanin responsabilitats als que han permés aquesta barbarie.

Andreu0505

1 comentari:

Antonio ha dit...

Andreu, tienes razón, pero no toda, ya que la razón absoluta no existe y nadie la tiene; cada uno tiene su razón, y todas son respetables y ciertas. don dinero manda mas que doña protección. a ver si algún año es al revés.
un abrazo afectuoso y que no dejen de ondear las banderas del descontento.
antonio