dijous, 16 d’abril de 2009

Bolets de Primavera


Hem arribat a mitjans del mes d’abril i aquest any sembla que hem retornat a temps més humits,han tant de pluja fins i tot estan surtin bolets,
Ahir vaig anar a donar una volta per la Torre de les bruixes, al camí de la font de Gualbes i em vaig trobar uns bolets, no tenen valor comestible però tenen uns colors força lluents.
Si no estic errat és un Higrocybe ceriacea. Té un barret cònic de color groc intens, mucilaginós i estriat. El peu és cilíndric de color groc amb unes petites escates blanques.
Surt a boscos mixtes, a llocs amb molsa i fulles seques.
Aquesta primavera hem d’aprofitar que hi ha molta humitat i sortiran un mon de bolets,falgueres i molses, aprofiteu per gaudir-la.
Andreu0505

2 comentaris:

El Nasses. ha dit...

Popularment coneixem aquest bolet, amb el nom de Pixaconill (Hygrocybe conica) Conté un làtex que en contacte amb l'aire es torna negre, la qual cosa fa que en tocar-lo o en envellir i lliurar el làtex, acabi completament negre. Aquest any estem tenint molta sort amb el que ens pot obsequiar la natura. Com ben dius. Apa, a gaudir-la!!

Andreu0505 ha dit...

Bona tarda Nasses,
jo també pensaba que aquest bolet era el H.conica o pixaconill,però mirant les guies el H conica te el barret més bernellos i el peu és de color marrò focs, són dos espècies molt semblans i seguramenmt que el seu nom popular es al mateix,gràcies pel teu comentari.
Bon cap de setmana
Andreu0505