divendres, 8 de maig de 2009

Tallarol emmascarat
Anellat a Can Dimoni un Tallarol emmascarat (Sylvia hortensis).
El passat dia 27 d'abril, el Xavier Larruy i en Marcel Gil tots dos anelladors experts, van capturar un exemplar mascle de Tallarol emmascarat,es una nova espècie per Can Dimoni.
Durant aquesta primavera la mitjana d'espècies capturades esta sent força elevada més d'una desena d'espècies per jornada es una bona xifra, també van capturar altre Martinet menut (Ixobrychus minutus) i ja son tres els exemplars capturats aquest any.
El Tallarol emmascarat és un dels més grans de la família dels tallarols, no es molt habitual per aquestes contrades, migrador de llargues distancies, passa l'hivern al sur del continent Africà i passa per Can Dimoni en la seva migració capa les zones de cria segurament a França e Itàlia.
Se sembla molt al Tallarol capnegre( Sylvia melanocephala) per diferenciar-los només tenim que fitxar-nos amb el color del iris, el tallarol emmascarat te l'iris de color blanc, i el Tallarol capnegre te l'iris de color vermell.

Andreu0505

5 comentaris:

elmarge ha dit...

Son fascinants aquests ocells migradors! I tenim molta sort de tenir un lloc com les Basses de Can Dimoni per poder observar-los. Bona feina la que feu els anelladors d'aus!

Andreu0505 ha dit...

Hola Xavier,
Com tu ven saps a Can Dimoni no li queda massa temps perque torni a ser un espaï privat, penso que tindriem que començar a fer que molta gen s'intereses per aquest espai ,ni l'Ajuntament ni el Consorci, tenen massa recursos per comprar Can Dimoni.
Fins aviat

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

Us felicito ben sincerament per aquesta tasca divulgadora que ens pemet conèixer millor el medi natural que ens envolta.

Andreu0505 ha dit...

moltes gràcies Sr Joan,
aquesta es la meva intenció poguer donar a coneixa el que ens envolta,
a vagades semble que tot això que molt lluny de nosaltres i no es asi.
Andreu

perec ha dit...

Fantástico trabajo el tuyo, Andrés. Enhorabuena. Hay cosas bellas en cada rincón de este Baix...