dimarts, 6 d’abril de 2010

Excursió al la zona de Ripollès als boltants de Campdevànol i de Gombrèn.

Aquest dies em aprofitat per visitar una zona del Ripollès que no coneixia, concretament la zona de el Torrent de la Cabana al costat de Campdevànol.
L’itinerari del Torrent de la Cabana, és un itinerari que l’Ajuntament de Campdevànol te marcat amb uns cartells informatius.
Per arribar tenim que agafar la c-17 fins Campdevànol una vegada arribem a Campdevànol agafarem la carretera que va fins a Gombrèn passat uns kms de Campdevànol hi ha el càmping Pirinenc, que es on comença l’itinerari del torrent de la Cabana.
L’inicií de l’itinerari passa pels voltants del càmping Pirinenc,està molt bé senyalitzat, amb un recorregut de uns 8,500km i un desnivell de 280m, de dificultat fàcil, per fer tot el recorregut trigarem unes 5h contant les parades.
Deixem el cotxe al aparcament que hi ha al costat de la zona de picnic i seguim el cartells d’informació mig recorregut, passat el càmping
trobarem un enorme pollancre aquí tenim que agafar el camí capa l’esquerra, passat una granja de xais, el camí baixa a ma esquerra per anar endinsant-se al costat del torrent amb uns salts d’aigua o gorgs amb noms propis i de menys a mes alçada fins arribar a un més gran que marca el mig del itinerari després el camí ens endinsa al mig d’un bosc de pi vermell, pujant mica a mica arribarem a un petit mirador on es pot veure part dels Pirineus, començarem a baixar fins arribar al bosc de ribera avellaners i verns són ara els arbres que podrem veure fins arribar a una area de lliure amb barbacoes i taules i uns Prats per pogué descansar.
Fins aviat
Andreu