dimecres, 11 de gener de 2012

ALIGOT MORT PER UN TRET

Aquest dissabte passat em va trucar en Ferrant Arenas, que hi havia vist un Aligot (Buteo buteo), malt ferir a la zona de la riera de Can Soler, sota el col•legi LLOR.
Ell l’havia observat al mati però no va pogué agafar-lo dons encara el pobre tenia forces per volar, a la tarda em va trucar per que en Pedro un dels que habitualment caminant per el nostre en torn natural,se l’havia trobat al terra però casi sense forces ell mateix va trucar a la central de Torre Ferrussa per que vinguessin a recollir-lo.
Así va ser i no va passar ½ hora quant un Agent Rural va recollir el ocell ferit.

Malauradament ahir em van trucar els Agents Rurals per comunicar-me que aquest ocells havia estat mort per un tret.

Estem al 2012 i encara ni ha “pegatiros” ( Caçadors de poca montà amb el únic objectiu a la seva pobre vida, que no sigui el porta una escopeta pel la muntanya i emprenya el gatell a tot el que passa pel seus nassos) després son els mateixos que s’omplen la boca per dir que son els que més estimen a la naturalesa.

Aligot comú. (Buteo buteo).Aligot és un rapinyaire de mitjana envergadura (51-56)L.
De colors marró focs encara que alguns individus de poblacions de més al nord podem presentar coloracions blanques, te una taca blanca al pit es molt fàcil d’identificar en vol dons te l’aspecte robusts i les dues mitges llunes al als extrems inferiors de les ales, el seu reclam molt característic, una mena de lament com el gemec d’un gatet que fa quant agafa alçada.

El seu hàbitat son els camps de cultiu a prop dels boscos on fan el niu als arbres.
És un ocells comú, el podem veure parat als postes elèctrics observant les seves preses.
La seva alimentació és principalment petits rosegadors d’aquí li ve el seu nom en castellà Ratonero , ocells i carronya, és uns dels responsables de controlar moltes plagues sobre tot ratolins i rates.Com totes les rapinyaires a Catalunya està protegida.

Des de aquest el meu bloc vull agrair al Pedro, per haver trucat al agents Rurals i per haver-nos trucat a nosaltres per recollir el pobre Aligot.

Volem denunciar aquest fet i esperem que aquell que va emprenyà el gatell sense cap mena de pudor, pugui ser castigat .


Andreu0505

1 comentari:

Andreu0505 ha dit...

Hola ha tots,
Per si boleu he afegit un video de la recollida del pobre aligot,el video el va fer en Pedro García, no te so però es veo en quines condicions estava el pobre ocell.
Andreu0505