divendres, 10 de febrer de 2012

OCELLS DE LES NOSTRES MUNTANYES



Merla (Turdus merula)
Ocell mitja molt comú en parcs i jardins,els mascles son totalment negres amb l'anell ocular i bec de color del robell del ou, les femella son de color bru fosc amb el pit llistat mes o menys fosc. sovint rascant la fullaraca amb les seves forte potes buscant petits insectes cucs de terra, també és freqüent de veure'ls visitant els abreujadors on netejant el seu plomatge .
Els mascles cantant a dalt de les branques més altes dels arbres on deixant anar les seves notes aflautades melancòliques és un dels cants més bonics. Fan el niu sovint en l'itesecció de dues branques gruixudes amb petites branques i material mes suaus com la molsa per la part interior, on dipositaran 4 ous blancs del tamany d'un ou d'una guatlla.
Ales nostres muntanyes hi ha una població sedentària però també al hivern arribant ocells de més al nord.
El seus reclams i la proximitat a las ciutats el fa de molt fàcil identificar.
Andreu0505