dimarts, 27 de març de 2012

El Gaig i la Garsa.Dos ocells de la família dels còrvids que habitant els el nostre entorn natural.
El Gaig (Garrulus glanadairus), ocells de uns 35 cm d’algada amb el cos de color ocre amb les ales amples de color negre amb taques blanques i blaves i la cua negra, sovint quant ens endinsem al mig del bosc és el primer ocells que avisa de la nostre presència amb el seu reclam estrident.Com tots els còrvids s’alimenta de gairebé tot els que és pugui menjar. Fa el seu niu a la intersecció d’una branca gruixuda, amb branques fang i molsa.
Garsa(Pica pica


Ocell de mida mitjana. Te el cap les ales i una llarga cua de color negre que contrasta amb el color blanc pur del seu cos, les seves fortes potes negres amb unes ungles llargues. La seva beu és molt seca semblant al soroll que fa una caixa de mistos als bellugar-la, com gairebé tots els còrvids és un ocells social i forma grups familiars .La manca de rapinyaires que controlaven les seves poblacions esta provocant que aquest ocells actualment és considerin plaga, per danys als camps de cultiu també s’alimenta de molts dels nius d’ocells que niden al voltant dels nostres caps.

2 comentaris:

Hola ha dit...

Hola,
si quieres puedes leer
LO QUE NO SABÍAS DE SANT BOI
Porque ellos no quieren que lo sepas, en:

http://loquenosabiasdesantboi.blogspot.com.es/

Andreu0505 ha dit...

Hola Hola, segurament ni ha part de realitat en el link que has deixat, pero' no estic gaire d'acord en que al nostre municipi hagi de creia mes, dons els que portem un temps amb temes de mediambient sempre hem lluitat per tenir sant Boi sigui un poble amb un entorn forestal i agrari.Perque aixo garanteix la qualitat de vida dels que vivim a Sant Boi, no crec que ha Sant Boi li calgui ni mes carreteres ni mes centres comercials fins i tot crec que tenim un servei de transport public molt adecuat a les necesitas segons la meva modesta opinio. Salutacion