dilluns, 29 de juliol de 2013

Orthetrum cancellatum


O.cancellatum famella
2012-07-15 2012-07-15 001 023
O.cancellatum mascle.


Dessprés de un temps de descans i de anar recopilant informació per properes publicacions ,torno al bloc amb un grups de bestioles que sempre m’han interesat per lo delicades però tambè depredadores que son, parlo de les libèl·lules I espiadimonis insectes invertebrats (Odonats) aquesta concretament es un libèlula ( anisòters) .
Tenen dos parells d’ales transparents i molt nervades que fan servir a la perfecció per volar fins a una velocitat d’uns 50km/h, per agafar altres insectes, els seus habitats les zones humides, ja que depenen de l’aigua. doncs és on fan les seves postes, en estat larvari viuen sota l’aigua fins que les nimfes surten de l'aigua per fer una transformació a l'estat adult tot un procés de metamorphosis  molt interessant.
Si pareu una estona a qualsevol zona humida que hi hagi una petita làmina d'aigua amb vegetació podreu  observar els seus vols rasant buscant alimentació o aturase  a la tija d'un jonc agut per descansar per diferenciar. les dels espiadimonis (Zigòpters) només teniu que observar les ales i dons les libèl·lules no repleguen mai les ales i al aturar-se deixant les ales en posició horitzontal, mentre que els espiadimonis acostumen a ser més petits i sempre que s'aturen les ales queden replegades al abdomen.
Un lloc molt adiant per observar aquestes bestioles és el llac que tenim al parc de la Muntanyeta hi ha un món i podreu observar.les molt bé.
Aquí deixo una de les libèl·lules més comuns i més vistoses a les nostres zones humides, al nostre delta s'han identificat una vintena entre libèl·lules ( Anisòpters) i espiadimonis  (Zigòpteris), aquest últims els deixo per la propera publicació.
Andreu0505

2 comentaris:

sargantana ha dit...

De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

ens agradaria que us afegíssiu al projecte i si podeu fer-ne difusió

animeu-vos !!

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

Andreu0505 ha dit...

Bon dia disculpa el ratras dons he estat fora uns dies, estare encantat de participar en aquesta acció si pots indicanme que tinc que fer.
Espero la teva resposta.
Andreu0505