diumenge, 8 de març de 2009

Migradors Estivals
Cucut reial (Clamator glandarius)
Comença el mes de Març i en el nostre municipi es pot anar observant el primer migradors estivals,
ahir mateix durant la celebració de la festa del arbre a la muntanya de Montbaig, vaig observar les primeres orenetes vulgar ( Hirundo rustica), aquest mati he escoltat cantant el primer Cucut reial(Clamator glandarius) , a la zona d’esbarjo de Cans Blancs, aquest ocells son els primers d’una sèrie d’espècies que aniran arribant des de l’Africà, als seus territoris de cria, uns només passaran uns dies, i continuaran el seu viatge, però altres com el Cucut reial(Clamator glandarius), buscaran un niu de Garsa, per dipositar els seus ous, és un ocells que parasita els nius de les Garses.
Us poso un enllaç per que pugueu identificar-lo http://www.pajaricos.es/c/c1/crialo.htm , és un ocells molt cridaner i fàcil d’identificar, a Sant Boi és pot observar per la zona propera als canons i també a Can Dimoni.

Andreu0505

3 comentaris:

Sergi Turiella ha dit...

Hola, Andrés,
volia comentar que al Parc de la Muntanyeta he vist ocells petits a les branques encara despullades de les moreres, i entre la pineda. Són força petits, amb la cua que ensenya un vermell marronós quan vola. No en sé el nom, però tu potser sí.
Per cert, a la pineda podràs observar la presència de nius de processionària. Caldrà estar atents.

Andreu0505 ha dit...

Hola Sergi,
Segurament és tracta de la Cotxa fumanda(Phoenicurus ochrusros),és un dels ocells hivernats, el mascles és d'un color semblan a una brasa, amb la cua roja, la famella és de color marron amb la cua roja.
Pel tema de la profesionaria et preocupis que fan tractaments espècifics.
Fins a$viat
Andreu0505

Andreu0505 ha dit...

Sergi,
Volia dir que no et preocupis per la profesionaria perque quand és detecta una plaga és fa un tractament fitosanitari.
Disculpa.
Andreu