divendres, 12 de juny de 2009

PERILL AL NOSTRE ENTORN NATURAL ¡¡¡¡¡

Bona nit quant vaig començar aquest bloc volia enfocar-lo amb dos ideàs:
1ª donar a coneixia la natura que ens envolat, d'una manera didàctica amb el objectiu de que quant més coneixes una cosa, més la respectes, i més te l'estimes.
2ª Denunciar les agressions que pateix el nostre entorn natural més proper, intentant fer una critica que faci reflexionar al lector i així fer reflexionar sobre la temàtica.
Dons avui toca la segona .Perdoneu per si em salta alguna paraula pujada de to, però segons la meva modesta opinió no es pot dir d'un altre manera:
Resulta que fa uns dies el meu estimat amic Nando, em va comentar que un veí del barri l'havia dit que una part de la muntanya, propera al nostre barri Ciutat cooperativa, dons estava en perill, ja que hi ha un projectat de construcció d'una variant a San Andreu de la Barca, que ha expropiat aquest part de muntanya, per aprofitar les terres per construir aquesta infraestructura, ell amb el seu característic to amb deia. Això no s'ho creu ningú que puguin fe malbé una muntanya, per construir una carretera a un altre municipi , i que les administracions locals no facin res “MANDA HUEVOS” en deia, jo li vaig comentar que si que la lleis estan fetes per els Polítics, i que la normativa sempre diu que les coses d'interès general estan per sobre de les d'interès local, ell en va comentar que l'havien dit, que després d'extreure les terres tornarien a recuperar la muntanya.
Dons si tenen que agafar a tots els éssers vius i ficar-los amb un hotel fins que no acabí l'obra, ho tenim clar .
Dons si tot això es legal, però no ho trobe-ho una bogeria tot plegat,resulta que de tot això qui surt guanyant només son les empreses constructores,que controlant tot el tema d'infraestructures viaries,a costa del impostos que tots paguem a les administracions publiques,o sigui que el que prima és l'interès particular i no l'interès general,cosa que contradiu la llei,son les mateixes que després avalant els fixatges multimilionaris que fan alguns equips de futbol.Penseu amb el cost que li ha de suposar a una administració fer un moviment de terres d'aquest tipus una boixaria.I qui ho paga dons si els mateixos de sempre.Estic indignat,dons que tenim que esperà a que un ésser viu estigui en perill d'extinció per prohibir aquestes barbaries,clar després els que també treuen els seus beneficis son les administracions locals, que aprofiten per treure al seu rendiment, que si un poliesportiu, que si una carretera etc etc...., sabeu qui ho paga dons el mateixos de sempre i a on van a parar tots aquest diners dons al mateixos que abans he dit.
Clar després arribant les eleccions i tots els partits son de color verd i a sobre ens demanen al seu vot,dons no senyors,ho canvie-ho aquest estil de treballar,per afavorir només als interesso dels grans monopolis,o la gent que no som tontos dos no anirem a votar.
Uff quines ganes m'han entrat de posar-li al nom al porc.

Dons desitjo que aquest pots serveixi per obrir un debat per tots els que no estem d'acord amb aquesta bogeria, i si hi ha algú que pensa d'un altre manera que ho digui.
Bona nit
Andreu.

7 comentaris:

Andreu0505 ha dit...

No m'ho crec no hi ha ningú que pensi diferent a lo que jo he dit?dons hi va haver un 35% que hi va anar a votar.
No pot ser tots estem tan lligats de mans que no podem expressar les nostres idees,perdoneu no m'ho cerc.
Ho sento.
Fins aviat

antonio ha dit...

ENDAVANT AMB AQUESTA LLUITA QUE , EN PRINCIPI HAURIA DE SER DE TOTS. COMPTA AMB MI PEL QUE CALGUI I ARIVAREM A LA FI, SIGUI QUIN SIGUI.ARA NOMÉS ENS CALDRA UNIO I FORÇA.FAREM SOROLL I EL QUE CALGUI, EL QUE NO PODEM TOLERAR ÉS QUE FACIN EL QUE VOLGUIN SENSE COMPTAR AMB LA OPINIO DEL CIUTADANS I CIUTADANES.

antonio ha dit...

Andrés, si tenemos que demostrar los valores naturales de este entorno se hara, ya me entiendes. pero empecemos ahora a luchar,el tiempo corre en contra nuestro.

Andreu0505 ha dit...

Hola Antonio,
el problema es el de sempre quant això arriba a la gent ja està donat i beneit.
Ha passat moltes vegades i per desgracia no serà l'última, de fet ja s'està negociant amb els propietaris, i que passa amb tot els demés implicats, penseu que moure tota una muntanya, implica camions capa munt i capa baix, sorolls, pols, camins que s'han de fer més grans i crear tot un impacta paisatgístic a demés de carregar-se talussos de pedra seca,arbres fruiters, orquídies ect ect. Tu creus que hi ha algú interessat a moure el cul per no res, això ja no es porta
Gràcies participar, a veure si hi ha ha algú més que volguí donar el seu parer.
Andreu

Gabriel ha dit...

M'he quedat de pedra!
Ei, m'he llegit el post d'una tirada i potser no he parat atenció exactament en el lloc concret on volen construir aquesta variant...On és exactament? Entre les muntanyes del Montbaig i el Montpedrós?
Tenim la desgràcia que el Baix Llobregat és una comarca cada dia més foradada. Gairebé no queda un m2 per construir...Però que volen? On són les plataformes ecologistes i les entitats veïnals?
Llegia en el bloc 08831 que davant el projecte que afectarà a la Riera de Can Soler poca cosa si pot fer...Vaig escriure un post en un dels meus blocs (Lletres i paisatges...)perquè em va semblar important reflexionar que està passant en una comarca on ningú pensa que potser caldria que les muntanyes del Baix i els seus espais Naturals (o el poc que queda) tinguessin una protecció de Parc Natural perquè es pogués evitar l'especulació urbanística que tant ha afectat aquesta comarca.
Recordem:
- Urbanització zona prop del Llor
- Pla de la Riera Can Soler
- Pla dels 1200 habitatges a la Colònia Güell
La massificació d'habitatges sense control porta a greus problemes com la mobilitat i l'increment del parc de vehicles. Sense tenir en compte l'impacte ambiental.
A Santa Coloma ja comença haver greus problemes de circulació, per no parlar de la BV2002...
I ara volen construir una nova vianant?
Realment em sembla al·luscinant. No n'havia sentit a parlar. I des de Sant Andreu? És brutal! No ho entenc! Però que no hi ha prou carreteres ja? Teoricament l'autovia del Baix que creua de Nord a Sud la Comarca havia de servir per solucionar aquests problemes.
Hi ha alguna cosa que no em quadra gaire...
No vull dir que no estiguis ben informat, tot el contrari...però crec que potser valdria la pena que des de diverses entitats de veïns i associacions ecologistes es fes un seguiment a aquesta informació.
Tens raó amb el tema polític: això de ser verd és una etiqueta que queda molt guai però a la pràctica tot queda amb paper i postureta d'ecopijos.
T'agraïria que si en sabessis alguna cosa en fessis un seguiment...
Més endavant si s'ha sabés alguna cosa més també m'agradaria fer-me'n ressò en el meu bloc.
Una salutació i endavant!

Andreu0505 ha dit...

Bona nit Gabriel,
No he volgut posar el lloc per que no tinc tota la informació. El problema esta en que volen treure tota la terra d'un canto de muntanya, i després reomplir el forat ,radio macuto ha dit(gen d'esquerra que esta amb l'equip de govern), ha comentat a la AASS de veïns del barri, que les terres serviran per la remodelació, de la rotonda del Parellada, tan em fa si la terra la porten a la Xina, el problema és que la terra agroforestal tindria que estar protegida si es que no ho esta ja.
Ha on estan aquest que defensen un creixement sostenible.
I tota la gent que participa al consell de medi ambient, es que no els han dit res? de que serveix tanta participació ciutadana?.
Dons només per justificar l'injustificable.
Bona Nit
I gracies per opinar.
Andreu

antonio ha dit...

Comprendo tu enfado Andrés; a mi me pasa igual en el otro lado del rio, y eso que no tenemos montañas.
Ademas de decir las cosas por su nombre y de informar a los ciudadanos con mismas inquietudes que tu,me parece correcto ¿que mas sabes hacer? venga camarada, que se puede hacer mucho y tu lo sabes. solo hace falta apoyo.
que no caigan esos animos y a moverse. me repito mas que el ajo, pero cuenta conmigo para lo que pueda hacer.