dilluns, 8 de juny de 2009

Ànec blanc Tadorna tadorna

Ànec blanc (Tadorna tadorna)

Desprès de moltes dècades l'ànec blanc, a tornat ha criar al nostre riu, ara fa ja uns mesos, que els que voltem pel nostres riu observant els ocells, estàvem esperant aquesta bona noticia, dons hem estat observant durant tota la primavera riu amunt i riu a vall una parella d'ànecs blancs.
El dia 22/05/2009 sota el pont del Carrilet vaig tenir la sort d'observar la parella amb uns quatre pollets,ara només li queda un poll, la natura no perdona.
L'Ànec blanc és un ànec fàcil d'identificar, és gros i te el cos blanc, amb el cap negre i les ales de color bruns negres i blanques, i el bec de color vermell, per diferenciar els mascles de les femelles només tenim que mirar el bec, els mascles tenen una protuberància a sobra, que quant arriba l'època de cel es molt evident.
A diferencia d'altres ànecs l'ànec blanc no fa niu, si no que aprofita els forats del conills per instal·lar el seu cau.
Dons estem de sort, si anem deixant tranquil d'una vegada al nostre malmès riu mica a mica, anirem
recuperant la diversitat del nostre riu.
Perdoneu però aquesta vegada no tinc cap fotografia us poso un linc per que pugueu mirar-lo.
Andreu.

2 comentaris:

M.Angels ha dit...

Hola Andreu,
divendres passat vam anar al capvespre a Espais Naturals al delta i vaig poder veure'n una parella (de lluny i amb poca llum)en una illeta al mig del riu. Els guies ens van explicar el que dius en el teu post, que aquest any era historic pel que fa a la nidificació d'aquests anecs en aquest paratge.
Va ser força interessant la passejada que vam fer.

Andreu0505 ha dit...

Bon dia MªÀngels,
No se per quina rao ahir et vaig contestar i no surt el meu comentari bé misterios de l'informatica jeje.
Mira aquesta primavera tan exsuberant fa moltisim anys que no es ve-ho,més orquidies al nostre poble,ànecs blancs criant al riu.Tot això ens tindría que fer reflexionar i adonarnos de l'importància que te l'aigua amb tot això, a la que milloren les condicions ambientals millorem tots plegatas.
Gràcies per participar amb el bloc.
Andreu.