dimarts, 2 de juny de 2009

Epipactis kleinii

Com vareu observar els que veu assistir a la trobada de Blocaires, no soc un gran orador. Era la primera vegada que tenía que presentar alguna cosa devant del públic, encare que no érem gaires.
El que si em va fer molta il·lusió es trobar-me amb gent que seguía el meu bloc, a tots moltes gràcies, i animeu-vos a participar.
Com “Lo prometido es deuda”.
Dons una orquídia nova per Sant Boi i ja son catorze, es tracta de una ,Epipactis kleinii

Ara fa un parell d'anys que vaig trobar una planta sense flors i quasi seca. No la vaig identificar ja que sense flors es molt difícil,dons aquest any he tornat al mateix lloc i aquesta vegada si.
Es tracta d'una planta amb rizoma al contrari de les orquídies del gènere Orphrys, que son plantes bulboses. Floreix al mes de juny. Les tijas surten del terra son de color violaci i son molt piloses, Les primeres fulles son lanceolades i amples , que surten alternades i més estretes al final de la tija ,son de color verd fosc.Les flors surten formant una espiga, amb els sèpals de color verd i amb dos pètals més o menys blancs,té un label d'un color rosat amb el marge enrotllat i amb l'interior més fosc.
Aquesta primavera sembla que s'haurà d'anotar amb els quaderns naturalistes, ja que tot està molt verd i estem tenint moltes sorpreses.

Andreu.