dilluns, 13 de juliol de 2009

Anellament de Flamencs a la PNDE


Aquest cap de setmana he tingut la sort de participar juntament amb el Sergi, la Núria, la Neus, l'Eva, l'Enric i en Joan, tots membres de l'SCA, a la jornade d'anellament de polls de Flamencs comú a la colònia que hi ha en les salines de la PNDE. Unes 250 persones dividits amb tres grans grups varem participar.
A les 4 de la matinada tota una caravana de cotxes amb fila d'un, ens varem endinsà al mig del Parc Natural del Delta de L'Ebre a la zona de les salines, on hi ha actualment un miler de parelles de Flamenc comú(Phoenicopterus roseus) criant.
Tot ven organitzat per par del la direcció de la PNDE.
El primer objectiu es anar encerclant als polls que estan com si d'un ramat d'ovelles al mig de les salines, custodiats per uns quants adult, és com una mena de guarderia d'infants, tots plegats fen una cadena humana varem encerclà tot el perímetre de la salina i mica en mica anaven tancant el cercle, per anar conduint al grup de polls uns 1400 individus a dins d'un corral, semblava la Colometa a la dreta jeu a l'esquerra jeu fins que van entrar al corral.
Quant havien entrat al corral uns 400 polls aproximadament és va desfer el cercle ja que el objectiu era anellar només 400 polls, després varem començar les tasques d'anellament:
Dividits en grups i cada grup dividits en diferents tasques, uns s'encarregaven d'agafar els polls de dintre del corral altres de portarlos als anelladors, altres d'anellar, altres agafaven mesures biomètriques, altres els pesaven, i d'altres d'alliberar-los, tots coordinats per caps de grups amb el objectiu d'anellar i alliberar els ocells el més aviat possible sense que pateixin cap mal.
Per mi a estat una experiència molt gratificant. De totes aquestes dades sortiran estudis que faran possible la protecció dels ocells i els llocs on criant o passant l'hivern.
Després tots plegats varem gaudir d'un bon àpat.
Vull agrair a la gent de l'SCA sobretot al Sergi, per haver-me donat l'oportunitat de pogué
participar amb aquesta activitat.
Andreu

2 comentaris:

M.Angels ha dit...

Ostres Andreu, ja m'imagino el molt que vas gaudir. Havia de ser fantàstic veure tants flamencs junts.
Bona feina!

Andreu0505 ha dit...

Bon dia M.Àngels
Dons si va ser un dia molt especial.
Andreu