divendres, 15 de gener de 2010

Dormider de Esplugabous de les Basses de Can Dimoni !!SOS!!


Una vegada més la realitat supera la ficció en temes mediambientals, ara fa uns mesos les administracions que gestionant les Basses de Can Dimoni,van decidir fer una neteja del canal que va paral•lel a les bases petites de Can Dimoni, van tenir la brillant idea de ficar maquinaria pesada i van obrir una pista parle-la a les dues basses,suposo que per realitzar aquesta actuació algú a tingut que fer un estudi d'impacte mediambiental previ,ja que estem parlant de una zona de la Xarxa natura 2000, zona zepa(Zona d'especial protecció per les aus), que justament en aquest espai al mig de les dues basses es troba un dormidor de Esplugabous (Bubulcus ibis),segurament el dormidor més gran del delta de Llobregat i un dels motius per que el espai de les basses de Can Dimoni te aquest nivell de protecció.
Dons bé ara ja fa uns mesos ja ven comentar amb les administracions el que pasaria que el dormider de Esplugabous a quedat reduït quasi a la meitat, tot el costat dret de les dues basses a quedat nu de vegetación, i a sobre par dels fangs que van extreure del canal han anat a parar a un canto de les basses quedant tota la part de darrere amb el fang surant per bona part de la bassas també hi han restes de les safates de Poliespan que fan servir els pallesos per els plantels.

Per que dic que una vegada més la realitat supera la ficció de que serveix protegir un espai amb normativa europea de que serveix crear una administració amb diners públics per la protecció de tot el delta del Llobregat, si després ningú controla les actuacions que és fan.
Ara toca possar-se les piles i demanar responsabilitats als que no han fet bé la seva feina.
Andreu

2 comentaris:

EL ZURRON DE UN NATURALISTA ha dit...

lamentable com quasi sempre les actuacións de certes administracións. he arrivat a creure que lo correcte per ells és mica en mica destruir-ho tot el que estigui relacionat amb el medi ambient.Les noves generacións no gaudiran tant com estem gaudin nosaltres de la natura.

Unknown ha dit...

Precissament ahir varem estar a Can Dimoni,i pensem que tens raó. Segur que la neteja del canal era necessària, però també es segur que es podia haver fet d'un altra manera.