diumenge, 10 d’octubre de 2010

Dragó rosat(Hemidactylus turcicus).


Aquest passat mes de setembre duran una de les tardes d’observació de la migració de la tardor de rapinyaires, al Tabor de Torrelles de Llobregat.
El meu fill Víctor Burguera es va trobar un exemplar de dragó rosat, és la primera vegada que el veiem de fet en Pedro Martin un dels pioner del grup ecologista Encina va ser el que es va adonar de que no era un dragó comú.
El Dragó rosat es un rèptil de la família dels gecònids es abundant a tota la façana litoral,es diferencia del seu cosí el Dragó comú per que te urpes a tots els dits, també les seves mides reduïdes y el ventre casi transparent d’aqui li ve el nom de rosat, fan de molt fàcil d’identificar.
La curiositat es on el ven trobar ja que era lluny del seu habitat dons esta molt lligat a les cases on caça insectes a la nit sota la llum d’un fanal.
En Víctor cada any ens trova algun bixo ja que ell a diferencia del seu pare li agrada mirar capa terra, quant no es un granota es una aranyota supossu que per un nen de 11anys a de ser molt aburrit mirar capa el cel, ja que cada vegade costa més veura un grup de rapinyaires volant.
Andreu