dimarts, 26 d’octubre de 2010

"Bitxos Extraterrestres"

Divendres passat durant el cafè que fem abans de començar a treballar a l’escola bressol la Susa, la Susanna una de les meves companyes va trobar un del insectes més estranys que he vist, es de la família dels artròpodes concretament del genera Pregadéus (Mantidae) ,aquest bitxos semblen extraterrestres, quan comences a utilitzar el macro i augmentes els detalls semblem monstres,de fet les femelles tenen la lletxa costum de menjar-se als mascles durant la còpula i comencen pel cap.
Aquí teniu tres representants d’aquesta curiosa família.

Només he trobat el nom científic d'un de les tres Mantis religiosa, que és la mes comú i més gran les altres dues son ameles però no he trobat el nom científic.
Andreu0505

4 comentaris:

elmarge ha dit...

Impressionant! Quina troballa!

Andreu0505 ha dit...

Hola Xavier,
Gràcies.

Ganxetades ha dit...

Andreu, la mantis de la foto superior esquerra és una Empusa Pennata (o això diu el meu pare, que jo no tinc ni idea, jeje).

Andreu0505 ha dit...

Bon dia Alícia,
Donalí les gràcies al teu pare de la meva part, he estat buscant els noms científics d'aquestes bestioles i no he trobat gaire informació.
Com m'has parlat de l'afició del teu pare segurament que ja coneix al bloc del Marge d'en Xavier Sánchez, si no pot donar-li un cop d'ull que de segur li agradarà.
Fins aviat
Andreu