dimarts, 19 de febrer de 2013

Ocells del nostre riu

Fa temps que en volta pel cap fer  uns quant pots per mostrar la avi fauna que ens podem trobar al nostre estimat riu, amb la intenció de donar a conèixer  els  valor naturals.

Començaré pel l’ocell més abundant que tenim i que sovint es menyspreat .

Polla d’aigua o Gallineta d’aigua  (Gallinula chloropus).
 Es un ocell sedentari de la família del Ràl·lids i del gènere de Gallinula,   molt abundant a totes les zones humides i el més abundant al nostre riu, sovint fan batudes per tal de controlar les seves poblacions.
Ocell una mica més petit que una gallina amb els dits llargs de color verd-grogós amb una característica taca vermella  als genolls, el cos es d’un color gris-pissarra quasi negre, amb els flancs i sota de la cua blancs,  coll i el cap son negres , te front i el bec de color vermell amb la punta de color groc, sovint la trobem pasturanten grups fora de l’aigua a les lleres  , també la observarem caminar sobre la vegetació aquàtica en busca d’aliment , tijes tendres i petits crustacis fins i tot algun peix son la seva dieta.
 El niu en forma de cistelleta amb sostre per camuflar als pollets amagat a la vegetació dels marges , la posta sol ser de 4-8 ous de color blanc. Els dos pares incuben els ous durant tres setmanes ,una vagada han  sortit  els pollets ja caminant i naden al costat dels seus pares, els joves al principi son de color gris marronós i tenen les potes i el bec de color verd-olivaci .
 
 
 
Andreu0505