dijous, 14 de març de 2013

OPERACIÓ CAIXES NIU PER RAPINYAIRES


INSTAL·LACIÓ DE CAIXES NIU PER RAPINYAIRES NOCTURS

Aquest diumenge passat ven col·locar un parell de caixes niu per rapinyaires nocturns a la zona forestal  de Sant Boi de Llobregat i altresdues a la zona agrícola amb l’objectiu de facilitar la cria de ocells com el Gàmmarus , el Xot al nostre municipi , donat la manc d’arbres vells amb forts grans.
La iniciativa a sortit d’en Juan Pau, abans de tot vull agrair.li la dedicació i la bona feina donat que ell a sigut el que s’ha en carregat  de la construcció de les caixes reciclant els palets de fusta,  es d’agrair tot fet d’una manera voluntària.

Diumenge vàrem quedar el artista en Juan Pau , un servidor i el ja conegut Ferran alies( Nando) i en Rafa membre fundador del Grup Ecologista Encina, ell a sigut el que ens a posat amb contacte amb en Juan Pau.

Bé anem per feina de bon mati ens endinsem a un lloc amagat del nostre entorn natural en busca de un arbre amb suficient alçada per pogué instal·lar la caixa niu, en Juan Pau va demanar permís per pogué apropar-nos amb el cotxe per tal de pogué posar l’escala.

Actualment al nostre entorn natural hi ha manca d’arbres amb forats amb suficient mida per que ocells grans com el Gàmmarus o on puguin establir el seu niu, el Xot encara pot aprofitar algun fort antic de picots o als pocs garrofer que quedant per establir el seu niu.

Ara toca  que un dia d’aquest puguem gaudir de l’observació d’un d’aquest meravellosos ocells entrant a la caixa, també en vàrem apropar  la zona agrícola per mirar d’instal·lar un parell de caixes per mirar de provar fortuna i tenir la sort de que altre dels rapinyaires nocturns el Mussol pugui aprofitar una de les caixes.

Penseu que el grup de les rapinyaires nocturns es una de les famílies d’ocells que més beneficis donant  als correus , donat que son veritables controladors de plagues, dintre de la seva dieta estan els rosegadors i els grans insectes com les llagostes.

Aquí ús deixo un collage de la instal·lació de la caixa per Gàmmarus.

He vist en el antic post que vaig fer sobre les caixes niu per mallerengues que em veu demanar les mides de com fer aquestes caixes aquí us deixo un link sobre la construcció de les caixes.

Andreu0505

4 comentaris:

Sergio Hoces Lucena ha dit...

Hola Andres una gran faena como siempre, haber si nos vemos...

Ornitocampero.blogspot.com.es ha dit...

Enviadiable labor!! animo y a difundir la cultura cajaril!
Saludos camperos.

Andreu0505 ha dit...

Buenos días,
Aunque sea un poco con retraso pués no he visto tu comentaria hasta hoy, he mirado tu bloc y decirte que gracias por compartir esos momentos tanm especiales que nuestar amiga naturaleza nos regala .
Saludos.
Andreu

Andreu0505 ha dit...

Buenos días,
Aunque sea un poco con retraso pués no he visto tu comentaria hasta hoy, he mirado tu bloc y decirte que gracias por compartir esos momentos tanm especiales que nuestar amiga naturaleza nos regala .
Saludos.
Andreu